Societatea de Chimie din America (American Chemical Society, ACS), în colaborare cu Institutul de Chimie Macromoleculară Petru Poni Iași și Societatea de Chimie din România, organizează a 5-a ediție a „Festivalului de Chimie ACS”, sub deviza „Pare magie dar este chimie”, pe data de 7 octombrie a.c.

Cu o prezență originală și emulativă, Festivalul de Chimie ACS, s-a încadrat în ultimii ani printre evenimentele de popularizare a științei publicului larg. A apărut ca o inițiativă a ACS în 2010 și a fost dezvoltat în România din 2017 de filiala sa românească (ACS International Chemical Sciences Chapter of Romania - ACS-RO – fondată în 2013). Festivalul își propune an de an să comunice valoarea chimiei publicului larg, să arate rolul esențial al chimiei în abordarea provocărilor lumii, să schimbe prejudecăți și să aducă jocul, arta și bucuria în studiul chimiei. Viziunea acestei inițiative este aceea de a oferi copiilor de vârste diferite, elevilor de gimnaziu sau liceu, profesorilor, membrilor familiilor, oportunitatea de a experimenta chimia într-un mod atractiv, dincolo de ceea ce este predat la clasă, de a le prezenta oportunități de studiu și carieră în domeniile variate ale chimiei, de a forma conexiuni noi printre cei care studiază, predau sau lucrează în domeniul chimiei.

În acord cu mesajul pe care Festivalul de Chimie ACS îl transmite, și anume că jocul este cea mai bună metodă de a învăța lucruri noi și de a descoperi magia chimiei prin experiment, vom organiza spațiul de „joacă” în curtea Institutului. Planificăm un număr de minim 15 experimente (pe categorii de vârste) și cam tot atâtea alte activități cu participanții.

Ne face o deosebită onoare să vă invităm la Festivalul de Chimie ACS să descoperim împreună magia chimiei.

Made by Marius-Mihai ZAHARIA, zaharia.marius@icmpp.ro